2022-04-02 08:17:34• hírek • Szatmár.ro

Újabb három hibrid autóbuszt vásárolt a szatmárnémeti önkormányzat

A Solaris autóbuszgyártó vállalat újabb három hibrid járművet szállított le Szatmárnémetibe – tájékoztatott Kereskényi Gábor polgármester.

A tavaly decemberi kettő után ezúttal három új hibrid autóbuszt vásárolt saját forrásból a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelyeket pénteken szállított le a közösségi közlekedésért felelős vállalatnak a lengyelországi Solaris cégcsoport.

Az utóbbi években a fentieken kívül 17 hibrid autóbuszt uniós forrásból, 5 dízelt pedig helyi költségvetésből szerzett be az önkormányzat, miután a 2006-ot követő tíz évben egyetlen új jármű sem lett vásárolva.

„Ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsunk a közösségi közlekedés terén is, tovább kell bővítenünk a jáműparkunkat. Az utóbbi években az újonnan érkezetteken kívül 5 dízel és 17 hibrid autóbusz vásárlására került sor európai uniós forrásokból és a helyi költségvetésből, és tovább folytatjuk ezt, amíg csak környezetkímélő és kényelmes járműveink lesznek forgalomban.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.


Az újonnan leszállított autóbuszban egy 120 kW-s elektromos és egy 151 kW-os diesel motor dolgozik, ugyanakkor légkondicionáló berendezés, illetve utasszámláló- és biztonsági kamera is van benne, utóbbinak köszönhetően pontos kimutatás készülhet arról, hogy mennyire kihasználtak a járatok.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: